HalloJoods
niet zoeken0 [] 1 EEE 2 !I 34 567gevonden
meeting & symposium
Nederlandse Jom Ha'atsmaoet viering 2013
sluiten

15 april in het Concertgebouw in Amsterdam: dé Nederlandse Jom Ha'atsmaoet viering

Een bijzondere avond voor iedereen van 12 tot 120.
Met: Cantor Helfgot (Chief Cantor, Park East Synagogue, New York City), Philips Symfonie Orkest o.l.v. Jules van Hessen, Freek Bartels, Emmy Storms, afterparty met DJ's Jonathan Keyson & Geza Weisz en meer.

65 jaar Israël in muzikale hoogtepunten

Op 15 april wordt in het Concertgebouw in Amsterdam de 65ste verjaardag van de staat Israël gevierd met een groots en gevarieerd concert. Met meer dan 200 musici en zangers voert dirigent en presentator Jules van Hessen het publiek mee in een feest van herkenning. Solisten zijn finaliste van het Oskar Back vioolconcours Emmy Storms, musicalster Freek Bartels en - uit New York - een van de beste voorzangers ter wereld: Yitzchak Meir Helfgot. Na afloop is er een feestelijke afterparty met DJ's Jonathan Keyson en Geza Weisz.

Vijfenzestig jaar geleden werd de staat Israël uitgeroepen. Jaarlijks wordt de Israëlische Onafhankelijkheidsdag door Joden en niet Joden in de wereld gevierd. Omdat Israël dit jaar 65 jaar bestaat organiseert de Collectieve Israel Actie in samenwerking met vele ander Joodse en niet Joodse organisaties dit feestelijke concert. De Collectieve Israel Actie heeft ten doel het voeren van algemene geldinzamelingen in Nederland voor sociale en humanitaire noden in Israel.

Het Philips Symfonie Orkest opent de avond klassiek met de Ouverture over Hebreeuwse thema's van Sergej Prokofjev. In New York verzocht een groep Joodse musici uit Sint Petersburg Prokofjev een stuk voor hen te schrijven gebaseerd op Joodse volksliedjes. Met een tournee wilde de groep geld inzamelen voor een conservatorium in Jeruzalem. Het stuk beleefde zijn première in New York in 1920 en had zoveel succes, dat Prokofjev in 1934 een orkestversie schreef. Inmiddels was ook componist Erich Korngold in Amerika gearriveerd, op de vlucht voor de nazi's. Hij bouwde er een carrière als filmcomponist op in Hollywood, maar zodra de oorlog voorbij was, begon hij aan een vioolconcert voor Jascha Heifetz. De jonge violiste Emmy Storms doet haar naam eer aan met een virtuoze vertolking van de finale van Korngolds Vioolconcert in D groot.

Toen Yitzchak Meir Helfgot als vijfjarige de beroemde cantor Moshe Koussevitzky hoorde zingen wist hij wat hij wilde worden. Inmiddels is Helfgot in de voetsporen van zijn idool getreden en ontroert hij met zijn gouden stem een miljoenenpubliek. Op 15 april treedt Helfgot voor het eerst in Nederland op en zingt hij ondermeer Koussevitzky's V'yerushalayim Ircha, een bewogen lied over de terugkeer naar Jerusalem. Helfgot laat zich bovendien van een heel andere kant horen in Puccini's aria Nessun Dorma en het beroemde Napolitaanse lied O sole mio.

Sinds het tv-programma 'Op zoek naar Joseph' kent iedereen Freek Bartels. Uit de musical Joseph and the amazing technicolor dreamcoat van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice zingt hij het lied 'Sluit alle deuren'. Hollywood had Korngold, Broadway had Lloyd Webber, wij hebben Bob Zimmerman. Voor de film 'Süskind' schreef deze Nederlandse componist samen met Nando Eweg het ontroerende Summer 1945 voor orkest en viool, het tweede werk waarin Emmy Storms mag schitteren met het Philips Symfonie Orkest.

Aan het concert werken maar liefst vier kinderkoren en drie mannenkoren mee. Zij zingen Israëlische medleys van traditionele en populaire melodieën, zoals Hine Ma Tov en de Exodus Song van Ernest Gold. Meezingen mag en verrassingen zijn deze avond niet uitgesloten!

15 april 2013 - 20.00 uur (zaal open 19.15 uur) - Concertgebouw Amsterdam

Kaarten kunnen via internet besteld worden op www.israelactie.nl of telefonisch via 020-6448429. Eerste rang € 54,- / Tweede rang € 36,- / studentenpas € 18,-

Voor meer informatie, interviews en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:Daphna van der Hoeven-Kremer, directeur
info@israelactie.nl / 020-6448429

Zaal open: 19.15 uur Aanvang: 20.00 uur.


YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!
Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com.
.
................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... ..................................................................
SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.comsaskia@weishut.com
.
[www.autorenaissance.nl].
.
.
Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.
Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl.
.
.
.
Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com.