HalloJoods
niet zoeken0 [] 1 EEE 2 !I 34 567gevonden
bijeenkomst-evenement
Jongerendebat
sluiten

Stichting Argan organiseert een jongerendebat in samenwerking met CiJO (CIDI-jongeren).

De Gaza-oorlog was voor sommigen een agressieoorlog tegen een dichtbevolkte enclave, terwijl het voor anderen een legitieme daad van zelfverdediging was. Zo was de aanval op een scheepskonvooi voor de één een daad van internationale piraterij en voor de ander geheel in lijn met het internationale recht. Bezetting van de Palestijnse gebi...eden is volgens velen essentieel voor de Israëlische nationale veiligheid. Volgens anderen is het echter ordinaire landroof en een onderdrukking van de Palestijnse bevolking. En moeten wij in geval van een Palestijnse raketbeschieting spreken van een daad van verzet of van terrorisme? Staan de Arabische landen onwelwillend tegenover de vrede met Israël en streven ze nog steeds naar haar vernietiging? Of is de Arabische wereld bereid vrede te sluiten met Israël? En kunnen wij spreken van een slachtoffer-dadersituatie of is dat volledig ongenuanceerd? En is kritiek op Israël te bestempelen als Israël-bashing, zoals de Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal beweert? Hoever mag kritiek überhaupt gaan?

Bovenstaande opsommingen zijn resultaten van diverse interpretaties op basis van een groot aantal gebeurtenissen dat zich afspeelt in het Palestijnse-Israëlische conflict. Deze gebeurtenissen zorgen ervoor dat het publieke debat hoog oploopt, met als gevolg vele misvattingen, halve waarheden, emoties en een gebrek aan nuance. Ook in Nederland nemen mensen bepaalde standpunten aan en lijken ze solidair te zijn met Palestijnen en/of Israëliërs. Welke rol spelen deze sympathisanten binnen het publieke debat?

Om al deze vragen te beantwoorden en om de 'feiten' bij te stellen, organiseren CiJO en stichting Argan, een jongerendebat over het Palestijnse-Israëlische conflict. Beide organisaties zijn van mening dat de feiten eerst helder en objectief dienen te worden vastgesteld, alvorens dit thema kan worden besproken op een wijze waarin alle partijen zich kunnen vinden. Vandaar de titel van het debat: Fact finding. Deelnemers gaan met elkaar in debat om stellingen te kwalificeren als feit of fabel.

Het debat zal plaatsvinden in een Lagerhuisopstelling waarbij deelnemers gelieerd aan het CiJO en aan Argan met en tegen elkaar in debat gaan. Ben jij niet bang om jouw mening te verkondigen? Geloof je dat er veel onwaarheden bestaan met betrekking tot het genoemde conflict? Of hoop je op deze avond een beter overzicht te krijgen van de feiten? Neem dan deel aan het jongerendebat op 8 februari.

Meer informatie? Mail naar info@argan.nl
Met vriendelijke groet,
Stichting Argan

HET JMNA ONDERSTEUND VAN HARTE DIT INITIATIEF EN ROEPT ALLE JONGEREN OP HUN BIJDRAGE TE LEVEREN.
DIT IS EEN UNIEK DEBAT LAAT STAAN MOGELIJKHEID ELKAAR TE TREFFEN EN TE ONDERZOEKEN HOE DE ANDER DENKT, HOE ZIJN/HAAR LEEFWERELD IN ELKAAR STEEKT.
HET JMNA VIND HET BIJZONDER DAPPER DAT CIJO EN ARGAN DEZE AVOND SAMEN ORGANISEREN. DAAR IS MOED VOOR NODIG EN DAT HEEFT MEN BIJ DEZE.

NAMENS HET NIEUWE VOLLEDIGE BESTUUR VAN HET JMNA.
( erwin Brugmans lid en tevens mailer van berichten JMNA).


Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.
.
Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl.
Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com.
Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com.
.
YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!
.
.
.
.
SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.comsaskia@weishut.com
.
................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... ..................................................................
[www.autorenaissance.nl].