HalloJoods
niet zoeken0 [] 1 EEE 2 !I 34 567gevonden
tentoonstelling
Anish Kapoor in het JHM Kunstkabinet
sluiten

De mystieke abstractie in het werk van Anish Kapoor 29 september 2012 t/m 16 januari 2013
JHM Kunstkabinet

Het JHM toont van eind september 2012 tot medio januari 2013 drie werken van Anish Kapoor in het Kunstkabinet. Ze zijn afkomstig uit een particuliere verzameling, de Collectie De Nederlandsche Bank en de collectie van de Vervoordt Foundation.

De wortels van beeldend kunstenaar Anish Kapoor liggen in India, waar hij in 1954 geboren werd. Zijn vader was een Hindoestaanse Indiër, zijn moeder kwam uit een Iraaks-joodse familie die rond 1920 van Bagdad naar Poona verhuisde. Kapoor groeide op in een modern, areligieus en kosmopolitisch gezin. Tijdens een verblijf in Israël tussen 1970 en 1973, waar hij in een kibboets werkte en elektrotechniek studeerde, besloot hij kunstenaar te worden. Hij vertrok naar Londen en volgde daar een opleiding aan twee kunstacademies.

De organische vormen en felgekleurde pigmenten uit zijn vroege werk vinden hun oorsprong in zijn geboorteland. Zijn abstracte voorstellingen zijn pogingen een mystieke inhoud boven te brengen. Latere beelden en tekeningen kenmerken zich door holten en gaten - de tegenstelling tussen binnen- en buitenruimte - een toespeling op dualiteiten als man en vrouw, hemel en aarde, licht en donker, materie en geest. De gewelfde vormen van zijn enorme metalen objecten en installaties weerspiegelen toeschouwer en omgeving, en zuigen hen naar binnen. Kapoors laatste en veelbesproken werk is de 115 meter hoge metalen 'toren' Orbit, naast het Stratford Olympic stadion in Londen. Anish Kapoor werd vele malen onderscheiden, onder meer met de Britse Turnerprijs in 1991 en de Japanse Praemium Imperiale in 2011.

De mystieke abstractie in het werk van Anish Kapoor .


SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.comsaskia@weishut.com
.
YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!
.
Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl.
................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... ..................................................................
.
Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com.
Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.
Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com.
.
.
[www.autorenaissance.nl].
.
.