HalloJoods
niet zoeken0 [] 1 EEE 2 !I 34 567gevonden
exhibition
Het Amsterdam van Sal Meijer
sluiten

Het Amsterdam van Sal Meijer 12 oktober 2012 t/m 17 maart 2013
Stadsgezichten, stillevens, landschappen, katten en portretten

Het JHM presenteert van 12 oktober 2012 t/m 17 maart 2013 Het Amsterdam van Sal Meijer, de eerste overzichtstentoonstelling van deze Amsterdamse schilder in meer dan vijfentwintig jaar. Sal Meijer staat bekend om zijn schilderijen en etsen van Amsterdamse grachten, Gooische boerderijen en typische katten.
Sal Meijer (1877-1965) werd geboren in de Amsterdamse Jodenbuurt. Op jonge leeftijd was hij al werkzaam in de diamantindustrie. Maar tekenen en schilderijen was zijn grote passie en dus volgde hij in de avonduren teken- en schilderlessen. Op zesendertig jarige leeftijd besloot hij de diamantindustrie te verlaten en zich geheel toe te leggen op het schilderen. In de jaren dertig verhuisde hij met zijn vrouw, zes katten en schildersezel naar Blaricum, zodat hij 'motieven voor het schilderen' had. Sal Meijer overleed op 1 februari 1965 en werd begraven op de joodse begraafplaats in Muiderberg.
De laatste decennia is in het JHM een fraaie collectie van Sal Meijer bijeengebracht. In de tentoonstelling Het Amsterdam van Sal Meijer worden deze werken voor het eerst getoond aan het publiek, gecombineerd met kunstwerken uit particuliere en museale collecties, waaronder het Stedelijk Museum, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, het Kattenkabinet en de Mokum Collectie/Huiskamermuseum in Aalsmeer. De expositie geeft een goed overzicht van het oeuvre van Sal Meijer.

Bij de expositie verschijnt tevens Het Amsterdam van Sal Meijer (Uitgeverij Bekking & Blitz, € 9,90). In deze publicatie presenteren Nino van der Enden en Edward van Voolen het verhaal van Sal Meijer in samenhang met de geschiedenis en kunst van zijn tijd; rijkelijk geïllustreerd met stadsgezichten, stillevens, landschappen, katten en portretten van de schilder.

http://www.jhm.nl/actueel/tentoonstellingen/sal-meijer.


SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.comsaskia@weishut.com
.
.
.
[www.autorenaissance.nl].
Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.
.
.
YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!
Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl.
Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com.
.
.
................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... ..................................................................
Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com.