HalloJoods
niet zoeken0 [] 1 EEE 2 !I 34 567gevonden
tentoonstelling
Een ontmoeting in Parijs
sluiten

www.jhm.nl
Een ontmoeting in Parijs

Amedeo Modigliani, Chaim Soutine en Ossip Zadkine
Het Joods Historisch Museum toont, in samenwerking met de Triton Foundation, t/m 2 oktober 2011 in het nieuwe JHM Kunstkabinet een viertal werken van Amedeo Modigliani, Chaim Soutine en Ossip Zadkine. Deze kunstenaars leerden elkaar kennen in Parijs en verbleven alle drie kortere of langere tijd in het befaamde ateliercomplex La Ruche (de Bijenkorf), gelegen in de buurt Vaugirard in Montparnasse.

Op zoek naar nieuwe uitdagingen en nieuwe stromingen trokken in het begin van de 20ste eeuw kunstenaars uit alle windstreken naar Parijs, op dat moment het middelpunt van de kunstwereld. Onder hen waren relatief veel Oost-Europeanen van joodse origine, die in hun land van herkomst dikwijls van de officiële kunstopleidingen buitengesloten waren geweest. Eenmaal in Parijs probeerden de nieuwkomers een plaats te veroveren in en rond de ateliers in Montmartre en Montparnasse. Zo gingen ze deel uitmaken van de ongebonden groep van kunstenaars die de cole de Paris genoemd wordt. Naast hun artistieke aspiraties deelden ze, ondanks hun armoede, een hang naar een bandeloos uitgaansleven, drank en vrouwen. Er ontstonden vriendschappen, soms voor het leven, waarin de gemeenschappelijke joodse wortels zeker een rol gespeeld hebben.

Met deze eerste presentatie in het JHM Kunstkabinet start het Joods Historisch Museum een bijzondere samenwerking met de Triton Foundation. Hierdoor is het museum in staat om ook in de toekomst regelmatig internationale topstukken aan het publiek te tonen.


YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!
.
SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.comsaskia@weishut.com
.
Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com.
Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl.
.
Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com.
Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.
.
.
.
[www.autorenaissance.nl].
................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... ..................................................................
.