HalloJoods
niet zoeken0 [] 1 EEE 2 !I 34 567gevonden
just right-2011
Alkmaarse synagoge heropend
sluiten

Na een volledige restauratie is op donderdag 15 december het uit 1808 daterende gebouw officieel heropend.

Vanaf 16 december is de Alkmaarse synagoge weer in gebruik.
De geschiedenis van de Joodse bevolking van Alkmaar - de eersten vestigden zich er al in 1613, eerder zelfs dan in Amsterdam - en het gebouw zijn nauw met elkaar verbonden. Die geschiedenis wordt in het gerestaureerde gebouw op allerlei manieren levend gehouden, van een monument voor de vermoorde Joodse bevolking van Alkmaar in de hal van het gebouw tot het naastgelegen Joodse schooltje en het Rabbijnen-huisje (in beide gebouwen zijn moderne woonhuizen gekomen), die hun oorspronkelijke exterieur behouden hebben. Het mikwe (ritueel bad) is geconserveerd en zichtbaar voor het publiek. Naast de synagoge doet een nieuwe multifunctionele ruimte dienst als onderkomen voor educatieve activiteiten van de synagoge.http://www.alkmaarsesynagoge.nl/.


Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com.
.
.
.
.
YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!
Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com.
Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.
.
................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... ..................................................................
Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl.
.
SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.comsaskia@weishut.com
.
[www.autorenaissance.nl].