HalloJoods
niet zoeken0 [] 1 EEE 2 !I 34 567gevonden
lecture
Carry van Bruggen en de Zionistische Enquête van 1916
sluiten

www.crescas.nl
Carry van Bruggen en de Zionistische Enquête van 1916
Deze lezing gaat over de periode 1900-1919: een tijd van snelle modernisering en een tijd waarin een verschrikkelijke oorlog, de Eerste Wereldoorlog, woedde. Welke controverses en Joodse kwesties speelden toen in Nederland en de wereld? Via het leven en werk van de eigenzinnige Joodse Carry van Bruggen, destijds een bekende en populaire journaliste, schrijfster en filosofe (1881-1932), krijgen we goed zicht op die tijd. We zien hoe sterk de geschiedenis van het Nederlandse jodendom met de geschiedenis van het zionisme en van het Europese jodendom verbonden was.
cursusnr: 7149
docent: Madelon de Keizer
plaats: Amsterdam
datum: dinsdag 18 januari 2011, 20.00-22.00 uur
kosten: € 12
.


[www.autorenaissance.nl].
Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com.
.
Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.
................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... ..................................................................
SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.comsaskia@weishut.com
.
.
.
Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com.
.
.
YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!
Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl.
.