HalloJoods
concert
Novaya Shira, Shura Lipovsky and friends. Jiddische liederen uit Rusland.
sluiten

CONCERTGEBOUW, KLEINE ZAAL, woensdag 16 februari 2011, 20:15u

'Novaya Shira', Shura Lipovsky and friends
Jiddische liederen uit Rusland.

Het 'muzikaal historisch archief' van het Jiddische lied bevat een schat aan materiaal, dat een inkijk biedt in de laatste 150 jaar van het oude Rusland en de latere Sovjet Unie.
Van thema's die de politieke realiteit vormden, tot aan persoonlijke levensdocumenten; de worsteling met de tsaren-regimes, de massa-emigraties, de lange dienstperiodes in het tsaristische leger, de grote strijd met de armoede en de hoop op een rechtvaardigere wereld, bepaalden met de latere realiteit van het communistische regime het dagelijks levensbeeld van de Joodse bevolking in Rusland. Een stroom van liederen en gedichten die geschreven werden door Jiddisch-talige intellectuelen en volksdichters, bevorderden de bewustwording van grote historische gebeurtenissen en bezongen de kleine intieme momenten.
Shura Lipovsky is op dit ogenblik één van de grote namen in de Joodse muziek in Nederland. Al vanaf haar veertiende is ze gegrepen door het Jiddische lied. Via muziek zet ze zich veelvuldig in om strijdende partijen bij elkaar te brengen.
Voor dit project heeft ze een groep om zich heen verzameld met collegae van uit de wereldmuziek en klassieke musici, die bereid waren om zich voor dit project in een voor hen geheel nieuwe stijl te verdiepen. Ze zal een unieke vertolking van (Russisch-)Joodse liederen brengen.

De musici die Shura Lipovsky begeleiden in dit project 'Novaya Shira' (het Russische 'novaya' betekent 'nieuw', het Joodse 'shira' betekent 'lied'):

Tijmen Huisingh (viool)
Bert Vos (viool)
Laura van der Stoep (altviool)
Maaike Roelofs (cello)
Marjolijn van Roon (blokfluit)
Merima Kljuco (accordeon)
Bart Lelivelt (accordeon)
Paul Prenen (piano)
Jacques Verheyen (piano)


Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl.
.
Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com.
SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.comsaskia@weishut.com
.
.
.
[www.autorenaissance.nl].
.
YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!
.
Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com.
.
Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.
................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... ..................................................................